Voordelen op een rij

Home / Ik ben koper / verkoper / Voordelen op een rij

De voordelen op een rij

Voor iedereen toegankelijk

Simplerinvoicing is snel, eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Iedereen die een factuur moet versturen of betalen kan nu profiteren van de voordelen van elektronische facturering. Ongeacht waar de factuur voor is of in welke branche u actief bent.

Gebruiksvriendelijk

Zolang zowel de verkoper als de koper zich hebben aangemeld voor Simplerinvoicing, hoeven ze alleen maar een geldig adres te delen om facturen uit te wisselen. Dit kan gebaseerd zijn op een e-mailadres, bankrekening, inschrijfgegevens bedrijf, GLN-nummer of andere gegevens. Daarna is het proces bijna volledig geautomatiseerd.

Flexibel en veilig

Als u werkt met een ERP-systeem of boekhoudsoftware wordt Simplerinvoicing in uw bestaande systeem of software geïntegreerd. Zo niet, dan is het net zo gemakkelijk om facturen uit te wisselen als PDF-bestanden verstuurd per e-mail. De service is hoe dan ook snel, efficiënt en veilig.

Bespaart tijd en geld

U hoeft niet meer te printen en geen facturen meer op de post te doen, waardoor u niet alleen tijd bespaart, maar ook fors bespaart op de administratiekosten. Bovendien hoeft u geen gegevens over te typen, waardoor het risico van fouten in de factuur bijna nihil is.

Oplossingen op maat

Of u nu een grote onderneming of overheidsorgaan met veel in- en uitgaande facturen bent of een incidentele gebruiker die af en toe een factuur moet versturen of betalen, er is altijd een Simplerinvoicing-oplossing die bij u past. Als u al diensten afneemt van een factureringsdienstverlener, dan is de kans groot dat ze deze dienst al aanbieden. Zo niet, dan is er zeker een aanbieder van factureringsdiensten die past bij uw behoeften. Klik  hier voor een overzicht.