Informer maakt E-factureren via PEPPOL GRATIS beschikbaar met technologie van Storecove

Home / Actueel / Informer maakt E-factureren via PEPPOL GRATIS beschikbaar met technologie van Storecove

Softwareleverancier Informer maakt het voor alle administraties van InformerOnline mogelijk om gratis te koppelen met het PEPPOL-netwerk. Daarmee zet Informer een belangrijke stap naar veiliger factuur verkeer in Nederland. Met het PEPPOL-netwerk kunnen ondernemers sneller, goedkoper en betrouwbaarder gebruik maken van volledige e-facturatie.

Welke voordelen ervaren klanten
Volgens Michael IJspelder, CTO bij Informer, is PEPPOL een belangrijke stap op het gebied van e-facturatie. “Ondernemers kunnen nu vanuit InformerOnline direct een factuur sturen naar de boekhouding van een overheidsinstelling of bedrijf dat aangesloten is op het netwerk. Het netwerk is goed beveiligd, de verzender en ontvanger worden gevalideerd en de e-facturen kunnen direct automatisch verwerkt worden in de administratie van de ontvanger.”

Ondernemers kunnen dankzij PEPPOL sneller, eenvoudiger en met minder fouten zelf de boekhouding doen. Ook is facturen sturen via PEPPOL een wettelijke vereiste voor elke ondernemer die aan de (centrale) overheid wil factureren“, Remco Frühauf, CEO van Informer.

PEPPOL in InformerOnline
De koppeling met het PEPPOL-netwerk is per direct gratis beschikbaar voor alle administraties van InformerOnline. Remco Frühauf, CEO van Informer, onderstreept naast de beveiliging met name het gemak van PEPPOL: “In InformerOnline wordt een bedrijf dat op het PEPPOL-netwerk geregistreerd is automatisch herkend. Vervolgens kun je met één klik je factuur naar de administratie van de ontvanger sturen. Ook je inkoopfacturen kun je direct ontvangen in InformerOnline, om vervolgens door onze BoekRobot automatisch te laten boeken en verwerken. Ondernemers kunnen dankzij PEPPOL sneller, eenvoudiger en met minder fouten zelf de boekhouding doen.” Remco “Omdat PEPPOL echt een fundamentele verbetering is in de veiligheid en snelheid van het digitale factuur verkeer, moedigen we de gehele industrie aan ons voorbeeld te volgen: dan zal het beoogde effect van PEPPOL het snelst verkregen worden!

Accesspoint as Service technologie van Storecove
De Accesspoint as a Service technologie achter deze oplossing wordt geleverd door Storecove. Storecove is participant bij de stichting SimplerInvoicing (Peppol) en helpt ZZP, MKB, grote ondernemingen en softwareleveranciers bij het elektronisch uitwisselen van facturen. https://www.storecove.com/nl/accesspoint