Simplerinvoicing op NOAB Roadshows

Home / Actueel / Simplerinvoicing op NOAB Roadshows

Afgelopen maanden organiseerde de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingadviseurs (NOAB) een serie discussiebijeenkomsten om haar leden voor te lichten over nieuwe standaarden. Op vijf locaties in het land gingen experts en leden in gesprek over open standaarden die voor de adviseur van belang zijn. Naast de Belastingdienst was ook Simplerinvoicing uitgenodigd om een verhaal te houden over de ontwikkeling van e-facturatie. Met name UBL.

Veel vragen rondom e-facturatie

Tijdens de presentatie bleek onze aanwezigheid geen overbodige luxe. Onder adviseurs leven veel vragen rondom e-facturatie en velen van hen worstelden met vragen van hun cliënten op dit punt. Ook was er veel onzekerheid over de per 1 januari ingevoerde verplichting van de Rijksoverheid om voor nieuwe contracten te e-factureren. Uiteindelijk hebben wij met de vijf presentaties circa 150 tot 200 kantoren bereikt. En er verscheen een redactioneel stuk in het NOAB-magazine Activa.

Komende tijd blijven wij werken aan de voorlichting van adviseurs en andere financiële professionals. De roadshows hebben duidelijk gemaakt dat er nog veel werk te verzetten is.