Markt voor digitale identiteiten krijgt sterke impuls door krachtenbundeling Connectis en SIDN

Home / Actueel / Markt voor digitale identiteiten krijgt sterke impuls door krachtenbundeling Connectis en SIDN

SIDN – beheerder van het Simplerinvoicing afsprakenstelsel – heeft sinds 1 januari een meerderheidsbelang verworven in Connectis. Connectis is één van de grootste leveranciers van veilige inlogoplossingen in Nederland. Het bedrijf verwerkt miljoenen inlogtransacties per jaar. Met de krachtenbundeling van Connectis en SIDN krijgt de markt voor digitale identiteiten een sterke impuls.

Dit stelt Connectis in staat om haar groeiambities te verwezenlijken en te werken aan een toekomst van veilige inlogoplossingen en herbruikbare digitale identiteiten. Met het meerderheidsbelang krijgen we direct een substantiële positie op de markt van digitale identiteiten. De diensten van Connectis sluiten naadloos aan bij onze ambitie om het digitaal bestaan van mensen en organisaties makkelijker en veiliger te maken.

Leverancier van veilige inlogoplossingen
Meer dan 12 miljoen Nederlanders gebruiken de infrastructuur van Connectis om in te loggen bij ruim 250 dienstverleners, zoals grote (zorg)verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries.  De hoogopgeleide medewerkers van Connectis hebben een innovatief platform ontwikkeld voor o.a.veilig inloggen, mobiele authenticatie en koppelingen met bestaande loginvoorzieningen zoals DigiD, eHerkenning, iDIN (Bank-ID) en eIDAS. Met eIDAS biedt Connectis als eerste private partij een oplossing aan om gebruikers vanuit heel Europa op een veilige manier online te identificeren. Lees het volledige bericht op sidn.nl.