Eind 2018 UBL en UN/CEFACT CII verplicht voor overheden

Home / Actueel / Eind 2018 UBL en UN/CEFACT CII verplicht voor overheden

Overheden en medeoverheden moeten vanaf eind 2018 UBL en UN/CEFACT CII kunnen ontvangen en verwerken

Het was al bekend dat Europa werkt aan een norm voor de e-factuur: afspraken over welke factuurelementen een overheid moet kunnen ontvangen. Dat maakt e-factureren een stuk simpeler: elke overheid mag dezelfde data uitvragen.
Nu heeft de Europese Commissie ook afspraken gemaakt over welke standaarden de overheid moet kunnen ondersteunen: UBL en UN/CEFACT CII. De eerste is bekend in Nederland en een aantal andere landen. De UN/CEFACT CII is in gebruik in een aantal omringende landen.

De nieuwe Europese norm zal binnen Simplerinvoicing worden omarmd zodat SI-UBL in lijn is met de Europese Norm. Daarmee kan dus straks iedereen met SI-UBL factureren aan de overheid. De nieuwe Europese Norm wordt in Simplerinvoicing 1.3 ondergebracht. Lees meer

Meer Simplerinvoicing nieuws