7 dec: seminar (UBL) e-factureren in de praktijk

Home / Actueel / 7 dec: seminar (UBL) e-factureren in de praktijk

Hoe staat het met de ontwikkeling van e-factureren? Hoe werkt UBL nu echt in de praktijk? Wat betekent de aankomende verplichtstelling voor jouw organisatie? Aan welke verplichtingen moet je voldoen? Hoe kan je e-factureren het beste implementeren? En hoe houd je grip op de digitale instroom vanuit diverse kanalen?

Leven dit soort vragen bij jou? Kom dan op woensdag 7 december 2016 naar het “Seminar: (UBL) elektronisch factureren in de praktijk”.
Dit seminar wordt gehouden in Hoevelaken en duurt ongeveer van 13.00 tot 19.00 uur.

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking en Purchase to pay, -mede- op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL.
Aan de orde komt onder meer:
•    Overview elektronisch factureren op dit moment;
•    Elektronisch factureren in de accountancybranche;
•    Gebruikerservaring met het versturen en ontvangen van elektronische facturen;
•    Verplichtstelling elektronisch factureren aan de Rijksoverheid per 1-1-2017;
•    De ervaringen van de Belastingdienst bij het verwerken van (UBL) e-facturen
•    Europese ontwikkeling op het gebied van elektronisch factureren;
•    UBL Ready als aanjager van elektronisch factureren;
•    De impact van elektronisch factureren op de vele factuurscenario’s die we kennen;
•    Purchase to pay en de relatie met elektronische factuurverwerking.

SessieSimplerinvoicing en SI-UBL standaard’

Simplerinvoicing verzorgt deze dag ook een sessie. Simplerinvoicing is bijna 3 jaar geleden opgericht. In de afgelopen jaren is veel gebeurd: de overheid heeft Simplerinvoicing als een van de standaarden verplicht gesteld voor e-factureren aan de overheid. Verschillende partijen hebben de SI-UBL standaard geïmplementeerd. Maandelijks worden meer dan 200.000 SI-UBL facturen verstuurd door ERP, E-facturatie en accounting software.
In deze sessie zal Jaap Jan Nienhuis, SIDN, ingaan op de volgende stap: wat wordt de rol van Simplerinvoicing gedurende 2017, hoe gaat het standaardisatie landschap eruit zien met een nieuwe Europese Norm voor de deur en hoe gaat Simplerinvoicing de verdere adoptie van e-factureren stimuleren.

Meer informatie over het volledige programma en inschrijven voor het seminar: elektronisch factureren in de praktijk op 7 december 2016 via: www.efacturerenindepraktijk.nl.