RADAR software klaar voor e-facturatie financiële dienstverleners

Home / Actueel / RADAR software klaar voor e-facturatie financiële dienstverleners

-CASE STUDY-

RADAR software is gevestigd in Den Haag en levert CRM-software voor accountants en andere financiële RADARviaeVerbinding_HvdBdienstverleners. De software regelt onder andere CRM, urenregistratie en facturatie. Sinds kort is het mogelijk om vanuit RADAR volledig elektronisch te factureren. Vanuit het pakket kan de accountant een factuur in het Simplerinvoicing-formaat direct naar de administratie van zijn cliënt sturen. Hiervoor werkt RADAR samen met Simplerinvoicing-participant eVerbinding. Harrie van den Bersselaar is mede-eigenaar en oprichter van RADAR software. Hij licht toe waarom RADAR elektronisch factureren met Simplerinvoicing ondersteunt, hoe de implementatie bij hen verliep en wat zijn visie op de toekomst en de rol van financiële dienstverleners is.

“Ik verwacht veel van e-facturatie en zie een belangrijke rol weggelegd voor financiële professionals. Scan en herken gaat verdwijnen. Bedrijven kijken vaak als eerste naar hun adviseur om dit soort ontwikkelingen te duiden.”

Wens om voorop te lopen leidend
Harrie van den Bersselaar  “Wij willen voorop lopen met RADAR. De vraag naar elektronisch factureren is bij klanten nog erg beperkt, maar neemt toe. Afgelopen jaar zagen wij voor het eerst de interesse in UBL-facturatie opkomen. Wij wilden anticiperen op de verwachte toename van de vraag. Samen met eVerbinding ondersteunen wij sinds een jaar e-factureren voor RADAR-gebruikers. Op die manier komt de factuur direct in de boekhouding van de klant terecht zonder dat er gegevens overgetypt hoeven te worden.  Scan en herken was al langer mogelijk, nu maken wij ook de volgende stap mogelijk.”

Goed dat overheid initiatief neemt
Het volume aan UBL-facturen is tot dusver beperkt. Er zijn maar weinig gebruikers overgestapt. Van den Bersselaar is dan ook zeer te spreken over het recent aangekondigde besluit van de Rijksoverheid om e-factureren voor hun leveranciers verplicht te stellen per 1 januari 2017: “Eindelijk steunt de overheid e-factureren niet alleen in woorden, maar ook met daden. We werken in een vrije markt, maar soms helpt het als de overheid een zetje in de goede richting geeft. Anders blijven de marktpartijen op elkaar wachten. Alleen door allemaal mee te doen, kun je er een succes van maken. Accountantskantoren zouden hierin een voortrekkersrol moeten hebben. Daarnaast zouden incentives er voor kunnen zorgen dat partijen sneller overgaan op e-facturatie. ”

Samenwerken is het nieuwe concurreren
Van den Bersselaar ziet e-factureren als een belangrijke stap in de ontwikkeling van het pakket. “RADAR ziet dat de kracht van de cloud met name tot zijn recht komt in het samenwerken (integreren, koppelen) met andere applicaties. E-facturatie ondersteunen past in die ontwikkeling. Onze klanten beheren vaak de facturatie van hun cliënten via een financieel pakket en werken voor hun eigen facturatie met ons. Als beide pakketten Simplerinvoicing ondersteunen, kunnen op die manier onze klanten vrijwel alle facturen van henzelf en hun cliënten volledig elektronisch verzenden en is de cirkel rond. Door een gezamenlijke standaard te gebruiken, maken wij het onze afnemers gemakkelijk en maken ze optimaal gebruik van het netwerk. Of zoals wij dat zelf zeggen: samenwerken is het nieuwe concurreren.”

Lees het volledige interview (pdf)