Nu beschikbaar: Factuurscenario’s, draft SI UBL 1.2 Invoice, draft Purchase Order

Home / Actueel / Nu beschikbaar: Factuurscenario’s, draft SI UBL 1.2 Invoice, draft Purchase Order

De SI-UBL specificaties en factuurscenario’s zijn beschikbaar in onze SI communitywebsite.

Factuurscenario’s

Gerard Bottemanne (GBNED) heeft een aantal factuurscenario’s uitgewerkt, zoals verschillende btw-scenario’s. Gerard Bottemanne en Simplerinvoicing hebben daarnaast gewerkt aan 2 veelgevraagde functies:

  • Kredietbeperking & Betalingskorting
  • G-rekening

RFC’s voor deze functionaliteit zijn aangemaakt in Simplerinvoicing en zullen naar verwachting in SI-UBL 1.2 zitten.

Draft SI-UBL 1.2 Invoice

Vanaf nu is de draft Simplerinvoicing UBL beschikbaar. Deze nieuwe versie is volledig backwards compatibel met SI-UBL 1.1 en bevat een aantal extra zaken:

  • extensie voor Kredietbeperking & betalingsregeling
  • extensie voor G-rekening
  • extensie voor opnemen van gecodeerd accountingcostcode (zoals bijvoorbeeld gebruikt bij het opnemen van een RGS code)
  • daarnaast worden met deze nieuwe release de validatie regels beschikbaar gesteld in een nieuwe versie van XSLT (2.0), download hier
  • verduidelijking voor het gebruik van OIN voor factureren aan de overheid.

De SI-UBL Invoice 1.2 wordt vrijgegeven in de december-release van Simplerinvoicing. U kunt de Invoice 1.2 nu al bekijken, inclusief voorbeeldelementen op de SI communitywebsite

Draft Purchase Order beschikbaar

Naast SI-UBL 1.2 Invoice is nu ook de draft Order beschikbaar. De draft Order bevat net als de Invoice alleen de kernelementen van een Purchase Order. Dit nieuwe document maakt het mogelijk voor ERP-paketten en e-facturatiedienstverleners om Orders te ontvangen en deze direct om te zetten in een correcte factuur.De SI-UBL Order 1.2 wordt vrijgegeven in de december-release van Simplerinvoicing. U kunt de Order nu al bekijken, inclusief voorbeeld elementen op de SI communitywebsite.

Over de Simplerinvoicing Communitywebsite

De SI-UBL specificaties zijn beschikbaar in onze SI communitywebsite. Hierdoor wordt het voor partijen die de SI-UBL willen implementeren eenvoudiger om de specificaties door te lezen en te begrijpen. Daarnaast stelt de online omgeving ons in staat om uitgebreide voorbeelden te geven en betere invulinstructies op te nemen per factuurelement.
Iedereen kan gebruik maken van deze online omgeving. Partijen die aangesloten zijn bij Simplerinvoicing (LITE- & FULL-participanten) kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord en krijgen daarmee toegang tot extra functionaliteit voor het stellen van vragen en het meepraten over de ontwikkeling van de standaard.

Bekijk de SI-UBL specificaties online
Lid worden van de Simplerinvoicing community