Informatiebijeenkomst Simplerinvoicing 10 mei

Home / Actueel / Informatiebijeenkomst Simplerinvoicing 10 mei

Vandaag vertelden wij tijdens de informatiebijeenkomst in Baarn over de ontwikkelingen rondom Simplerinvoicing en elektronisch factureren. Tijdens de bijeenkomst lichtten wij onderstaande onderwerpen toe met een presentatie. Deze presentatie vindt u hier.

Belangrijke onderwerpen waren:

1.     UBL Ketentest activiteiten
Simplerinvoicing werkt samen met de UBL Ketentest met als doel om op continue basis ondersteuning te verlenen aan de implementatie van de SI-UBL standaard in softwarepakketten. Uit de UBL Ketentesten van de afgelopen periode kwam een aantal aandachtspunten ten aanzien van de SI-UBL. Het overzicht van deze aandachtspunten vindt u hier.

2.    SI-FREE, SI-LITE en SI-FULL
Simplerinvoicing is een samenwerkingsverband tussen ERP, accounting en e-facturatiesoftwareleveranciers met als doel e-factureren eenvoudiger te maken voor eindgebruikers. Partijen die de SI-UBL implementeerden kunnen vanaf nu ook lid worden van Simplerinvoicing in het Simplerinvoicing LITE model. Hiermee krijgt u toegang tot de online community, certificering en discussiefora over SI-UBL.

3.    E-facturen aan overheid
Op het Factuurcongres gaf het ministerie van Economische Zaken aan dat de overheid gaat overstappen op e-facturen waarbij zij de voorkeur geeft aan Simplerinvoicing als een van de drie kanalen. De aankondiging ondersteunt het vergroten van de adoptie van Simplerinvoicing.

Meer informatie
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de informatiebijeenkomst of de presentatie, laat het ons weten. Wij komen graag met u in contact. Wilt u op de hoogte gehouden worden over Simplerinvoicing? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg op 25 mei het webinar ‘E-facturatie met Simplerinvoicing voor financiële professionals‘.