Simplerinvoicing nieuwsbrief maart 2016

Home / Actueel / Simplerinvoicing nieuwsbrief maart 2016

 

Accountants en adviseurs voortrekkers in e-facturatie

Van Velzen accountants en adviseurs kozen voor e-facturatie met de Simplerinvoicing-standaard via eVerbinding. In de visie van Barry van Leeuwen, registeraccountant bij Van Velzen, vervullen accountants en andere financiële dienstverleners een voortrekkersrol: ”Door zelf elektronisch te factureren laat je zien dat het werkt. Je kunt de cliënt dan eenvoudig een aanbod doen om e-factureren ook voor zijn andere relaties mogelijk te maken. Daarmee help je hem zijn facturatieproces te verbeteren en bied je meerwaarde met gericht advies.
Na invoering, eind 2015, bleek dat 95% van onze cliënten probleemloos met e-facturen uit de voeten kon. De grote meerderheid merkte niets van de overgang of reageerde positief.”

Lees het volledige interview

Simplerinvoicing voor accountants

Op dit moment maken 12 accountants gebruik van Simplerinvoicing om facturen volledig elektronisch te ontvangen. Deze accountants maken gebruik van een van de aangesloten e-facturatie dienstverleners. Dankzij e-facturatie kunnen deze accountants besparen in het voeren van de administratie voor hun klanten. Bent u accountant en wilt u ook e-factureren met de Simplerinvoicing-standaard? Bekijk dan het overzicht van de aangesloten e-facturatiedienstverleners. Deze dienstverleners kunnen u helpen bij het elektronisch verzenden en/of ontvangen van e-facturen en de verwerking in uw boekhoudpakket.

Simplerinvoicing-sessie op Factuurcongres

Tijdens het Factuurcongres 2016 op 14 april vertelt Jaap Jan Nienhuis van Simplerinvoicing over het belang van afsprakenstelsels om massa adoptie van e-facturatie te verkrijgen. De sessie geeft een doorkijkje in de toekomst van e-factureren door middel van open platforms waar facturen vrij worden uitgewisseld tussen e-facturatie software, ERP software en accounting software. Tevens is een aantal van de Simplerinvoicing e-facturatieaanbieders deze dag te vinden op het netwerkplein. We zien u graag bij onze sessie of op de stands van de Simplerinvoicingaanbieders.

iBestuur Congres 2016Simplerinvoicing op iBestuur Congres 2016

E-factureren breekt door. Overheden moeten over. Wat valt te leren van een koploper uit de zorg?

Tijdens het iBestuur Congres op 20 januari in Nieuwegein gaf TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) aan bestuurders inzicht in hoe zij e-factureren hebben aangepakt en tot welke resultaten dit heeft geleid. Door de implementatie van e-factureren met gebruik van Simplerinvoicing kunnen ze 70.000 inkomende facturen per jaar met één FTE verwerken. Daardoor is het percentage overhead van TMZ met 6,7 % significant onder het branchegemiddelde van 12 à 13%.

Lees het volledige verhaal van TMZ

logo---purple-on-whiteVerzenden en ontvangen van elektronische facturen
met uw eigen systeem, zonder aanpassingen
Copyright 2015 Simplerinvoicing. Alle rechten voorbehouden.Ons adres is:
Stichting Simplerinvoicing

Postbus 3153
6802DD Arnhem
Nederland