Simplerinvoicing nieuwsbrief oktober 2015

Home / Actueel / Simplerinvoicing nieuwsbrief oktober 2015

Simplerinvoicing nieuwsbrief oktober 2015
Click here for English version

Case study: voordelen Simplerinvoicing voor accountants

Lansigt accountants en belastingadviseurs is een van de eerste accountantskantoren die heeft gekozen voor een volledige elektronische verwerking van de factuurstroom én met succes. Machiel Roos, teamleider Finance en Control bij Lansigt, is binnen de organisatie verantwoordelijk voor het facturatieproces. Volgens hem is e-facturatie een cruciale trend voor de toekomst waar administratiekantoren niet omheen kunnen. Naast kostenbesparingen en waardevolle managementinformatie is de implementatie van e-facturatie via Simplerinvoicing zo eenvoudig dat het Machiel 100% is meegevallen. Zorgvuldige communicatie met hun klanten is volgens hem voor Lansigt een belangrijke succesfactor geweest in de overgang naar e-facturatie. Lees meer…

Exchange Summit 2015 – Barcelona

Op 5 en 6 oktober was in Barcelona het jaarlijkse congres voor e-facturatie dienstverleners en ERP-software in Europa (Exchange Summit). De belangrijkste takeaways waren:
  • E-factureren is een middel om een groter doel te bereiken: innovatieve nieuwe dienstverlening is mogelijk als e-factureren succesvol is. Dynamic discounting en Supply Chain Finance zijn slechts de eerste voorbeelden hiervan.
  • De ontwikkeling van een Europese norm voor een e-factuur is goed onderweg. Halverwege 2017 zal deze nieuwe norm op basis van UBL 2.1 beschikbaar zijn. Wanneer deze beschikbaar is zal Simplerinvoicing deze nieuwe norm omarmen. Tot die tijd blijven we met SI-UBL werken, een norm die bijna gelijk is aan deze Europese norm.
  • De Europese vereniging van e-facturatie dienstverleners liet zien dat het aantal e-facturen in Europa afgelopen jaar is gegroeid met 17% (EESPA). Veelbelovende groeicijfers.

Energie eFactuur en Simplerinvoicing bundelen krachten

De samenwerkende partijen uit de energiesector hebben in de afgelopen periode een e-factuur definitie ontwikkeld. Het uitgangspunt hierbij is zoveel mogelijk aan te sluiten bij bestaande initiatieven. Voor het uitwisselformaat (XML) is gekozen om aan te sluiten bij de Simplerinvoicing UBL-standaard. Hiermee wordt het elektronisch verwerken van energierekeningen voor zakelijke gebruikers direct een stuk eenvoudiger. Tegelijkertijd bevat de e-factuur ook alle specifieke informatie die de ontvanger van een zakelijke energienota nodig heeft. Lees meer…

Unie van Waterschappen: bijeenkomst e-factureren

Niet alleen centrale overheden en gemeentes moeten vanaf oktober 2018 verplicht e-factureren. Ook andere overheidsinstanties moeten dat, zoals de Waterschappen. In dat licht organiseerde de Unie van Waterschappen een bijeenkomst om de waterschappen te informeren over welke stappen ze moeten zetten. Simplerinvoicing was daarbij om toe te lichten wat de mogelijkheden voor Waterschappen zijn.
Key takeaways waren:
  • E-factureren gaat gebeuren. Er is geen reden meer om te wachten.
  • De verplichting komt eraan en vanaf volgend jaar dient e-factureren in de algemene voorwaarden te worden afgedwongen.
  • Starten met e-factureren kan snel. SI-UBL is een formaat dat door de meeste financiële administraties als XML-formaat wordt ondersteund. En partijen die het nog niet ondersteunen zullen snel volgen.
  • Een aantal waterschappen gaat beginnen met e-factureren. Zij delen hun bevindingen begin 2016 met de andere waterschappen.
logo---purple-on-whiteVerzenden en ontvangen van elektronische facturen
met uw eigen systeem, zonder aanpassingen
Copyright 2015 Simplerinvoicing. Alle rechten voorbehouden.Ons adres is:
Stichting Simplerinvoicing

Postbus 3153
6802DD Arnhem
Nederland