Gebruikers van Exact Online gaan elektronisch factureren via het Simplerinvoicing-netwerk

Home / Actueel / Gebruikers van Exact Online gaan elektronisch factureren via het Simplerinvoicing-netwerk

Amsterdam, 09 december 2014 – Alle gebruikers van Exact Online kunnen vanaf nu facturen ontvangen en versturen via het Simplerinvoicing-netwerk. Dit betekent dat meer dan tienduizend ondernemers en accountants voortaan hun facturen direct, zonder in- of overtypen, in hun administratie ontvangen en versturen.

Exact ondersteunt elektronisch factureren al sinds 2008 met Exact Online en breidt dat nu verder uit met Simplerinvoicing. De aansluiting bij Simplerinvoicing zorgt ervoor dat facturen in Exact Online worden ontvangen zonder dat die je handmatig hoeft in te voeren. Dit verkleint het aantal leesfouten bij het inlezen in andere boekhoudsoftware. Ook is het makkelijker om debiteuren te vinden en loop je niet de kans om factureren te ontvangen van niet traceerbare afzenders. Daarnaast kunnen Exact Online gebruikers vanaf ook nu direct facturen elektronisch verzenden via Simplerinvoicing naar hun klanten.

Samenwerking met eVerbinding
Exact realiseert deze netwerkverbinding middels een samenwerking met eVerbinding, één van de partijen die onderdeel is van het Simplerinvoicing-netwerk. Exact gebruikers kunnen de eVerbindings-app activeren in het Exact Online App Center. eVerbinding richt zich op het koppelen van boekhoudsystemen aan het Simplerinvoicing netwerk. Hierdoor is het mogelijk om elektronische facturen te versturen en ontvangen via Simplerinvoicing. Dit betekent dat gebruikers van onder andere Accountview, Muis software en AFAS software rechtstreeks elektronisch kunnen factureren aan hun klanten die Exact Online gebruiken.

Simplerinvoicing: het veilige uitwisselnetwerk voor facturen
Simplerinvoicing is een samenwerking tussen leidende Europese e-facturatie en accountingsoftware-providers, die allen streven naar massa-adoptie van e-factureren middels interoperabiliteit en standaardisatie. De volgende partijen zijn vanaf het eerste uur betrokken: Acceptemail, Anachron, Basware, BlueM, eVerbinding, Exact, Moneybird, PostNL, Ricoh Nederland, TIE Kinetix, Tieto, Unit4, en ZET Solutions. Namens de overheid participeert Logius in het initiatief, zodat ook de overheid bereikbaar is het netwerk. Simplerinvoicing wordt actief ondersteund door het ministerie van Economische zaken omdat elektronisch factureren hoog op zowel de Nederlandse als de EU beleidsagenda staat.

“Als één van de grondleggers van Simplerinvoicing is Exact verheugd dat onze klanten nu nóg beter de voordelen van elektronisch factureren kunnen ervaren”, zegt Sebastiaan de Jong, Business Director Solutions bij Exact. “E-facturatie wordt hiermee zo makkelijk als emailen en bellen. Onze klanten besparen hiermee tijd en geld.”

“De koppeling met Exact is een belangrijke mijlpaal voor het netwerk Simplerinvoicing”, zeg Bram Kuijper, Sales Director Partner Sales bij Basware en tevens voorzitter van het Simplerinvoicing netwerk. “We zien dat in 2015 nog meer partijen actief zullen worden op het netwerk, waardoor de waarde voor verzenders en ontvangers nog verder zal toenemen en e-facturatie steeds gewoner zal worden”

“De activering van Exact binnen het Simplerinvoicing netwerk laat zien dat de industrie onderlinge samenwerking essentieel acht om elektronisch factureren in Nederland en daarbuiten van de grond te tillen” zegt Jan Julianus, senior beleidsmedewerker op het ministerie van Economische Zaken.

Geïnteresseerd?
Gebruikt u Exact Online en wilt u starten met elektronische facturatie? eVerbinding is vanaf nu gratis beschikbaar in het Exact Online App Center. U moet het volgende doen om er gebruik van te kunnen maken:

  1. Maak een gratis account aan op eVerbinding.nl (http://everbinding.nl/exact-online/).
  2. Doorloop de wizard en koppel uw eVerbinding account aan uw Exact-administratie.
  3. Als de koppeling voltooid is, worden uw leveranciers automatisch geïnformeerd dat u bereikbaar bent via Simplerinvoicing, en dat ze gebruik kunnen maken van hun eigen provider om facturen naar u te sturen.
  4. U kunt nu beginnen met elektronische facturen te sturen naar uw klanten.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Simplerinvoicing? Neem dan contact met ons op via info@simplerinvoicing.org of ga naar onze website www.simplerinvoicing.org. Wij horen graag van u.